Sunday, March 13, 2016

BIODATA DR.LYNA

BIODATA DR. LYNA

Doktor Nor Azlina Binti Hassan (Dr.Lyna) merupakan seorang lulusan Ijazah Perubatan dari Universiti Sains Malaysia pada tahun 2004. Dr. Lyna pernah berkhidmat sebagai pegawai perubatan di Hospital Universiti Sains Malaysia sebelum menubuhkan klinik persendirian pada tahun 2009.  Klinik Dr.Lyna iaitu KLINIK PRIMER NILAM PURI beroperasi di Lot 739 Batu 7, Jalan Kuala Krai, 16010 Kota Bharu, Kelantan.
Dr.Lyna mempunyai semangat yang besar untuk berjaya dan sentiasa mencabar diri mengembangkan pusat rawatan kecantikan di negara ini. Oleh kerana minat yang mendalam terhadap bidang perubatan estetik, beliau telah melanjutkan pelajaran ke UCSI dan telah mendapat “Master of Science in Anti-Aging, Regenerative Medicine and Medical Aesthetic”. Dr.Lyna juga ahli  Society of Anti-Aging, Aesthetics & Regenerative Medicine Malaysia (SAAARMM).

Dr.Lyna juga di antara doktor yang telah mendapat LCP (Letter of Credentialing &Privileging Of Aesthetic Medical Practice) dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Dengan memiliki LCP, Doktor Lyna boleh melakukan prosedur estetik seperti laser jeragat, rawatan chemical peeling untuk jerawat di KLINIK PRIMER NILAM PURI sahaja.
Dengan berbekalkan ilmu yang dimiliki, Dr.Lyna bukan sahaja menyediakan perkhidmatan rawatan estetik yang berfokuskan rawatan jerawat dan jeragat, tetapi juga menyediakan rawatan bioidentical hormon, terapi penggantian hormon, rawatan anti-penuaan dan nutrisi.
Selain itu, Dr.Lyna juga telah menghasilkan produk-produk kecantikan dan kesihatan kulit wajah. Ianya dijenamakan sebagai yang telah diguna pakai oleh ramai pelanggan pada masa kini.

No comments:

Post a Comment